Thaiföld, mint úti cél

Ha a tengerentúli úti célokról beszélünk, akkor Thaiföld az egyik legkedveltebb a magyar turisták körében.

Thaiföld roppant olcsó, így ha hosszabb utazást tervezünk, akkor a drága repülőjeggyel együtt épp annyiból jövünk ki, mintha Horvátországba mennénk - vagy még olcsóbban. Thaiföld kultúrája, természeti adottságai és gasztronómiája lenyűgöző, a turizmus fejlett, és a lakók roppant vendégszeretőek. Megtalálja a maga szórakozását a bulizni vágyó fiatal, a tengerpart békéjére vágyó szülő, és a kultúrákért rajongó nagyszülő egyaránt. Azonban néhány dologra jobb odafigyelni.

Mivel az átlagjövedelem igen alacsony, viszonylag sokszor próbálhatnak minket átverni. Ezekre figyeljünk, de ne nagyon mérgelődjünk rajta: ők is csak megélni próbálnak valahogy, ráadásul a hazaitól jóval rosszabb körülmények közt. Van egy úgynevezett turistarendőrség, az ilyen esetek ellen, ám nehézkes elérni őket, ezért - hívjuk inkább magyar konzulátust, ha rendellenes esettel találkozunk, és megfelelő segítséget tudnak nyújtani. Figyeljünk arra, hogy ne nagyon tévedjünk szegénynegyedbe - ez azért elég nehéz, hiszen egyértelműen le van választva a turisták által látogatott részekről - mert itt akár bűncselekmény áldozatai is lehetünk. Máshol viszont nem, hiszen Thaiföld íratlan törvényei szerint a turistákat csak lehúzni lehet, kirabolni vagy bántani nem, hiszen akkor nem jönnének vissza.

Kössünk mindenképpen utasbiztosítást, amely bár a csalóktól nem véd meg, de sok egyéb dologtól igen. Például ha a gyomrunk nem bírja az ottani étket, ha belelépünk valamibe a tengerparton, akkor az orvosi ellátásokat téríti. Nem mellékesen csomagjaink is biztonságban lesznek, hiszen a poggyászbiztosítás megvédi őket. Érdemes a fent említett esetek miatt olyan utasbiztosítást kötni, mely tartalmaz jogsegély biztosítást is, így ha kétes jogi esetbe keveredünk, nem kell egyedül intézkednünk.