Új kor, új síbiztosítás

Arról már korábban voltak hírek, hogy az euro árfolyamának hatására az utasbiztosítási díjak emelkedni fognak, mivel a térítési limiteket értékük megőrzése érdekében meg kell növelni (270-280-as euró árfolyamon voltak kikalkulálva az aktuális térítési mértékek), és ezt a forrást a legtöbb biztosító képtelen zsebből finanszírozni.

Az első áremeléseket be is jelentették, de az EUB, kis hazánk egyik legnagyobb utasbiztosítással foglalkozó cége (amely termékeit az Aegondirekt.hu is kínálja), nem csak az árait igazította az új idők kihívásaihoz, hanem termékeinek szolgáltatásait is alaposan kiterjesztette.

Külön kiemelendő közülük a biztosító által kínált három síbiztosítási csomag, amelyek mindegyikébe – a térítési összeg emelése mellett – belekerült a felelősségbiztosítás is. Ezért azért fontos, mert a kinti hatóságok egyre komolyabban veszik azt, hogy ha balesetet okozunk valakinek, akkor annak minden kárát és a baleset miatt kieső költségeit behajtják rajtunk, ami összességében akár milliós költségeket is jelenthet. Bővült továbbá a sífelszerelések biztosítása is, és külön újdonság, hogy a biztosító téríti a baleset vagy rossz időjárás miatt fel nem használt síbérlet árát is, ami egy hóvihar során csak ezzel az opcióval visszajöhet a biztosítás ára.