Utasbiztosítás: az extrém és a különleges

Modern világunkban annyira kiterjedt a biztosítási piac, hogy jóformán már minden elképzelhető katasztrófára lehet kötni biztosítást.

A biztosítási paletta hazánkban is elég székes körű, még akkor is, ha csak az utasbiztosítások kínálatait nézzük. Sokan nevettek azokon, akik olyan eseményre is kötöttek utasbiztosítást, mint egy vulkán kitörése- aztán a már jól ismert, de egyébiránt kiejthetetlen nevű izlandi vulkán kitörésének anyagi vonzatát egyedül ők nem érezték meg az akkor utazók közül.

Kinek szól?

De nem csak attól lehet furcsa valami, ha egy szokatlan esemény van felsorolva biztosítási események közt, hanem attól is, ha nem egy átlagos célcsoportot céloz meg. A dolgozni, vagy tanulni külföldre utazók jóval kevesebben vannak, mint a nyaralók, mégis nem egy utazási iroda állított össze a számukra különböző utasbiztosítási csomagot. De hasonló csomaggal rendelkeznek különböző sportok szerelmesei (búvárok, síelők, vitorlások, extrém sportolók, stb.) éppúgy, mint a sokat utazó, vállalatokat képviselő személyek - itt sokszor egyenesen a vállalatot célozzák meg, mint szerződő felet a biztosítók.