Utasbiztosítás: gyorsabban, mint valaha

Az utasbiztosítási piac mindig is az egyik legdinamikusabban fejlődő üzletág volt a biztosítási szektorban - ide érkezett a legtöbb innovatív ötlet.

Nem véletlen, hogy az interneten való kötés és a különböző okostelefon alkalmazások is ebben a szektorban robbantak be először, ahogy a mai napig egyedül utasbiztosítást lehet instant módon kapni: vagyis egy üzletbe bemenve leemelni a polcról, és egyetlen SMS-el aktiválni, amikor csak akarjuk. Most a boltba betérés idejét küszöbölte ki két hazai biztosító: elég egyetlen szöveges üzenet, és az utasbiztosításunk életbe lép.

Módozat

Már mindhárom nagy mobilcégnél lehet kapni olyan utasbiztosítást, amihez elég egyetlen SMS-t elküldenünk - akár közvetlenül a határ átlépése előtt - amelyben csupán a kint tölteni kívánt napok számát kell megadnunk. Az utasbiztosítás díját a telefonkártyánkról fogják levonni, vagy a következő havi telefonszámlánkhoz csapják hozzá. A két cég összességében 10 millió forintnyi befolyt biztosításra számít az első évben, ami idővel természetesen (számításaik szerint) növekedni fog. Továbbá ez remek módja annak, hogy teszteljék a mobiltelefonon keresztül való fizetés sajátosságait - amely a jövő egyik igen valószínű alternatív fizetési módszere.