Utasbiztosítás motorosoknak

A gazdasági világválság alaposan megtépázta biztosítók ügyfélkörét, így aki újabbakkal kívánta feltölteni a válság által elsodortakat, azoknak új ötletekkel és termékekkel kellett előállniuk.

Így kerültek fókuszpontba az eredetileg kiemelt kockázatot jelentő motorosok. Mivel Európában ők okozzák számukhoz képest messze a legtöbb balesetet, és ez a trend sajnos évről évre rosszabbodik, ezért a válság előtt nem igazán voltak a biztosítók kedvencei. Azonban növekvő számuk révett egyes biztosítók meglátták bennük a potenciális ügyfeleket, és a biztonsági kockázatokat némileg félredobva sokan előálltak számukra kialakított biztosítási termékekkel. Így született meg a motorosoknak szóló utasbiztosítás is, amit Magyarországon egyedül két biztosító kínál - köztük az Aegonnal szorosan együttműködő EUB.

Különleges opciók

A vasparipát nyüvő személyeknek szóló utasbiztosítást motorosok és biztonsági szakemberek közösen alakították ki, így megfelel azoknak a követelményeknek, amiket egy motoros általános esetekben elvárna tőle. Nem csak az általános utasbiztosításba is beletartozó szolgáltatások tartoznak bele, hanem az általában kiegészítőként kérhető 24 órás asszisztencia szolgálat is éppúgy, mint a motoros ruházat és a motor tároló helyeiben lévő holmik biztosítása. Továbbá egyszer, maximum 10 napra mindenféle extra díj fizetése nélkül kitolható az utasbiztosítás hossza - igazodva ahhoz, hogy a rossz időjárás, vagy egy kisebb baleset motorral való utazásnál indokolatlanul megnyújthatja az eredetileg tervezett nyaralási időt.