Utasbiztosítás SMS-el

A biztosítási piac együtt fejlődik a világgal, az emberek életritmusával, és a világunkat egyre jobban behálózó internet térnyeréséhez is igazodik - már ha nem akar lemaradni, de a válság Európában való tovább élésével nem engedhet meg ilyet magának.

A leginkább innovatív, mindennapi élettel lépést tartó biztosítási ágazat az utasbiztosítások világa: még az űrturizmus megkezdése előtt bejelentették az űrturistáknak szóló utasbiztosítás kifejlesztését, az első volt, aki mobiltelefonos applikációkat fejlesztett, és manapság már mindennapi, hogy okostelefonról, utazás előtt akár egy perccel kötjük meg utasbiztosításunkat.

Probléma-kiegészítő

Azonban a folyamatos fejlődésben is vannak olyan területek, amik kimaradnak. Nem minden telefon képes netelérésre, és ami talán még nagyobb probléma: sok helyről egyszerűen lehetetlen felkapcsolódni a világhálóra. Számukra fejlesztette ki az Aegon által is preferált EUB és a Telenor közösen azt az utasbiztosítást, amit egyetlen sms-el meg lehet kötni, akár az utazás előtti percben (igaz, ekkor az első három órában csak a közlekedési balesetek és poggyászkár esetén térít). A biztosítás díja egységesen 490 forint naponta, Európán kívül kiterjed a kedvelt Észak-afrikai nyaralóövezetre is, és a fizetéshez nem kell semmi: levonják a kártyáról, vagy előfizetők esetén a következő havi számlába lesz beépítve. A szolgáltatás nem a legolcsóbb, de komoly térítési limitek állnak mögötte, és magában foglalja a legnépszerűbb téli sportok különleges utasbiztosítási segédleteit is.