Vadászathoz kössünk vadászbiztosítást!

Január hagyományosan a legfőbb vadászszezon közepe, ezért sok vadhajtást kedvelő honfitársunk utazik ki a hazai erdőkbe, vagy egy távoli országba, hogy alkalmas prédát találjon.

Csakhogy a prédára való vadászat nem csak az állatok számára veszélyes: a hóhullás csökkenti a látótávolságot, elfedi a terep veszélyeit, és elrejti az olykor visszatámadó vadakat, így a vadász számtalan veszélynek van kitéve. Bár valamiféle láthatósági mellény vagy szalag viselése szinte minden esetben kötelező, illetve egy profi vadász csak akkor lő, ha megbizonyosodott a cél mibenlétéről, de még így is történhetnek balesetek.

Védjük tetteinket

Elutazás előtt mindenképpen kössünk utasbiztosítást - ám nem szokványosat, hanem úgynevezett vadászbiztosítást. Ez nem csak a hagyományos utasbiztosítások nyújtotta védelemmel lát el minket, hanem a vadászfegyvert is automatikusan védi a poggyászbiztosítás kritériumival. Ezen felül az esetek többségében felelősségbiztosítás is tartozik bele, így téríti egy eltévedt golyó okozta károkat is. Fontos, hogy kiterjedtsége megfeleljen annak az országnak, ahova vadászni igyekszünk, betartsuk a vadászat törvényességi szabályait, és rendelkezzünk vadászengedéllyel - ugyanis az orvvadászt nem védi a biztosító.